Programació

La Mostra tindrà dues sessions plenes de bon cinema en versió original en català per només 2€ cada sessió.

Podràs veure els curtmetratges seleccionats que opten pel premi del jurat i del públic, les websèries i els micrometratges més votats pel públic a través del web i dos llargmetratges: El Rei Borni i El camí més llarg per tornar a casa.

No t’ ho perdis!!

*aviat et podràs descarregar el programa en PDF

claqueta

1a sessió

Curtmetratges seleccionats

1. INTERIOR. FAMILIA

Autors: Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torras

Durada: 9 min

Sinopsi: Una parella de pares afectuosos desperta el seu fill a mitja nit. Han de parlar amb ell sobre un assumpte urgent i aterridor que canviarà la seva vida per sempre més.

2. ENLLOC

Autora: Laia Pujol

Durada: 15,59 min

SinopsiEnlloc és una tragicomèdia sobre la vida i misèries del Xavi, un arquitecte aturat que en temps de crisi haurà de tornar a viure amb els pares al seu minúscul pis del barri. Tornen els tapetes de flors, els roncs del pare i el cobrellit de dinosaures. El Xavi està a punt de fer els quaranta i els seus maldecaps per fer-se un lloc entre aquestes quatre parets arribaran a límits surrealistes.

3. GENTLEMEN

Autor: Esteve Rovira i Joaquim Bundó

Durada: 20 min

Sinopsi: Un grup d’homes es reuneixen amb estranys propòsits a la Barcelona victoriana de 1896.

4. LES CLAUS

Autor: Pau López

Durada: 9,32 min

SinopsiLa Marta i el Lluís han discutit i enduta per la ràbia, la Marta ha llençat les claus del cotxe enmig del camp. Sols i enfadats, han de romandre enmig del no res fins que trobin les claus. Però el seu orgull i la seva crueltat porten la situació fins a un extrem que se’ls escapa de les mans. És aleshores quan totes les rancúnies desapareixen per salvar el més important: el seu amor verdader. Un amor enverinat, però amor, al capdavall.  

5. LA CREU

Autor: Dani Seguí

Durada: 16 min

Sinopsi: Una parella d’avançada edat lluita cada dia per acceptar la mort del seu únic fill. És la història de com gestionar un dol. Mantenir el cap ocupat és important per poder sobreviure i acceptar la nostra creu. La nostra protagonista es lleva a les 6 del matí per dur flors al lloc on va morir el seu fill. Aquest ritual es repeteix cada setmana. Mentre el seu marit decideix destruir-se a poc a poc dormint en una butaca. Fins que un dia decideix aixecar-se per donar sentit a la seva vida i així iniciar el seu propi ritual.

6. MARGARITES

Autora: Anna Valentí

Durada: 15,36 min

Sinopsi: Qui diu que no es pot gaudir de la vida amb seixanta anys? Margarites és el retrat desenfadat  de set dones que fugen un cop l’any enmig de la muntanya per alliberar-se de la rutina. Una casa sense normes ni horaris. Un cant a la llibertat, la diversió, i l’amistat.

7. CAVALLS MORTS

Autors: Marc Riba i Anna Solanas

Durada: 6 min

SinopsiEn un aïllat indret rural on la guerra amenaça, un nen es veu obligat a fugir. Pel camí, cadàvers de cavalls per tot arreu. Només cavalls morts. Per què? Per què els cavalls han decidit matar-se els uns als altres?

8. BUS STORY

Autor: Jorge Yudice

Durada: 10,22 min

Sinopsi: Com cada matí, ell troba la noia desconeguda completament adormida al bus. Mai ha parlat amb ella.

Llargmetratge

EL REI BORNI

Director i guionista: Marc Creuhet/ Durada: 87 min / Comèdia

Intèrprets: Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez, Ruth Llopis

Sinopsi: En David és un policia antiavalots que ha rebentat l’ull d’un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l’Ignasi, es presenti una nit a casa seva. Així comença una comèdia àcida i molt negra sobre la fragilitat, les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.

________________________________________________________________________________

2a sessió

9. EL ADIÓS

Autor: Clara Roquet

Durada: 14 min

Sinopsi: Una criada boliviana intenta honorar els últims desitjos de la difunta senyora de la casa.

10. TIGER

Autora: Aina Clotet

Durada:  15 min

Sinopsi: En una parella hi ha moments meravellosos, tendres i desesperants. Perdre a la teva mascota quan esperes al teu primer fill, pot desencadenar-los tots alhora

11. NOMÉS ELS VALENTS

Autora: Blanca Vendrell

Durada:  15 min

Sinopsi: un curtmetratge sobre un fragment de la vida de la Jana; d’un moment, molt important, que          la marcarà per sempre. Amb el Port de la Selva de fons i el submarinisme com a marc, aquesta és una història d’acceptació, un viatge cap a la maduració.

12. MATER SALVATORIS

Autor: Marc Barceló

Durada: 17,3 min

Sinopsi: Un nen solitari. Un poble aïllat als Pirineus. Una mare ha mort. El vent, que es fa veu del silenci, sembra la culpa i la desolació.

13. A L’OMBRA DE LA MUNTANYA

Autor: Neith Sentís Vizcaino

Durada: 15 min

Sinopsi: A la recerca d’una vida millor, una parella jove que espera un fill arriba a un petit poble del Pirineu català. Aquell lloc remot sembla destinat a desaparèixer, però els seus habitants faran l’impossible per canviar aquest destí.

14. L’ENCENEDOR QUÀNTIC 

Autor: Pau Escribano

Durada: 5 min

Sinopsi: Una parella és en un bar. Quan ell torna del lavabo li diu que no és ell, que ve del futur, i li demana que faci una cosa per a ell que ella mai no hauria pensat haver de fer.

15. HIMALAIASKI

Autor: Pep Cuberes

Durada: 19,35 min

Sinopsi: Vàrem sortir planificant, més que un viatge, un somni, una manera diferent de conèixer l’Himàlaia. Quan li explicàvem a la gent que volíem anar a pujar cims verges a la frontera entre el Nepal i el Tibet, amb esquís de muntanya i a ple hivern, només hi havia dues reaccions: o deien que estàvem bojos o ens deien que es morien d’enveja per venir amb nosaltres. Anàvem a buscar la neu més verge, però ens vàrem trobar amb el somriure del Nepal.

 

Llargmetratge

EL CAMÍ MÉS LLARG PER TORNAR A CASA

Director: Sergi Pérez/ Durada: 85 min/ Drama

Intèrprets: Borja Espinosa, Miki Esparbé, Maria Ribera, Pol López, Sara Espígul, Silvia Esquivel

Sinopsi: Un matí en Joel troba a l’Elvis, el gos de la seva dona, mig moribund i assedegat. Això l’obliga a sortir de casa, una cosa que porta evitant des de fa temps. Al deixar-se les claus a dins es passarà el dia intentant desesperadament tornar a casa, el seu refugi.

 

En les dues sessions es projectaran els dos micrometratges més votats pel públic a través del web i el primer capítol de dues de les websèries més ben valorades pel públic.